Om mig

img_2563

Jag heter Sandra Elma och jag har studerat många år på universitet och har även arbetat som gymnasielärare i svenska och engelska. Jag har avlagt två examina: en fil.kand. i rättsvetenskap och en magisterexamen i engelska med inriktning postkolonial litteratur. Min dröm är att bli upptagen i Advokatsamfundet och att bli professor i migrationsrätt. Det gäller att sikta högt för då kommer man långt!

Som person är jag ordningsam och extremt vetgirig. Jag vill veta hur allt fungerar, in i minsta detalj och det är nog denna egenskap som gjorde att jag skrev Skriva Lätt. Jag kände nämligen att jag var tvungen att skapa ett system för skrivande, en mall som alla kan använda. Jag älskar även att undervisa, jag vill dela med mig av den kunskap jag nått och jag har ett genuint intresse för att hjälpa och motivera andra personer, vilket jag hoppas syns i min bok.

Ett sätt att utveckla sitt skrivande är genom att läsa böcker. Läsa mycket. Jag läser hela tiden och därför bestämde jag mig även för att börja blogga om böcker på denna hemsida.

För övrigt arbetar jag lite som lektör och korrekturläsare. Jag har ingen utbildning som lektör men däremot gedigen erfarenhet av skrivande samt flerårig utbildning inom litteraturvetenskap från universitet.  Vill någon ha hjälp med sitt manus, innehållsmässigt eller språkligt, tveka inte att kontakta mig!

Publicerade verk av mig:

Tiggaren i skenet av migrationsrätten och skatterätten – Elma, Sandra, Fryklund, Helena, Karlstad 2016

Skriva lätt: en introduktion till akademiskt skrivande enligt steg för steg metoden – Elma, Sandra, Hällefors 2014.

Voicing Oppression: A Rhetorical Reading of Ngugi wa Thiong’o’s Devil on the Cross – Elma, Sandra, Karlstad 2010

Väl mött!

/Sandra Elma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This:

2 reaktion på “Om mig”

  1. Grattis Sandra!
    Otroligt duktig är du! Ska bli spännande att få följa dej och se vart boken och dina studier tar dej framöver.
    Så imponerad av ditt driv och engagemang!

    Kramar från ”Grannfrun” :-)

  2. Bra beskrivning av dig själv! Boken var klockren och jag önskar att jag hade haft den under mina år på uni. Men nu har du knåpat ihop den så att dagens studenter ska kunna skriva akademiska alster lättare. Du är bäst! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>